Rijexamen doen? Wees er snel bij!

Iedereen die het felbegeerde roze papiertje snel wil halen moet deze zomer wederom tijdig actie ondernemen. Het CBR kan de vraag naar examens namelijk niet aan. De oorzaak hiervan is de aantrekkende economie en het tekort aan examinatoren, laat het CBR weten.

Als je rijexamen wilt gaan doen moet je geduld hebben. De wachttijden bij het CBR blijven in heel Nederland oplopen. In sommige steden wordt gesproken over een wachttijd bij het CBR van maar liefst drie maanden.

Lang wachten voor examen

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) streeft ernaar dat het eerste praktijkexamen voor de personenauto binnen zeven weken kan worden gereserveerd en herexamens binnen vijf weken. Deze termijnen zijn afgesproken met de rijschoolbranche en het ministerie van Infrastructuur en Milieu, maar in onze regio worden deze afspraken niet nagekomen.

Wat is de oorzaak?

Het aantal examenkandidaten nam afgelopen jaren flink toe. Naast de aantrekkende economie, speelt ook een rol dat de populariteit onder 17-jarigen om hun rijbewijs te halen groot is. Het CBR liet vorig jaar al weten dat het probleem niet zomaar opgelost kon worden, maar dat zij hun uiterste best zouden doen om de wachttijden zo laag mogelijk te houden. Helaas zien we dat de examen-wachttijden dit jaar weer op een hoogtepunt staan. Dit is vooral het geval tijdens de zomerperiode.

Wil jij toch deze zomer starten met rijlessen en een rijbewijs behalen? Natuurlijk helpen wij je hierbij. Het is een kwestie van snel actie ondernemen en starten met je rijopleiding. Zodra jij gestart bent zullen wij een planning maken zodat jij zo snel mogelijk rijexamen kunt doen. Informeer naar onze spoedopleiding of neem direct contact met ons op.