Autorijden in het buitenland? Let hierop!

Ga je met de auto op vakantie of ga je een auto huren op vakantie? Let goed op, want niet alle landen hebben dezelfde regels als Nederland. Check voordat je op vakantie gaat op internet wat de verkeersregels zijn in en rondom je vakantiegebied.

Rijden in het buitenland is altijd anders. In Engeland, India, Australiƫ en Zuid-Amerika moet je bijvoorbeeld op de linkerkant van de weg rijden. Wil je wat uit je dashboardkastje halen, een sigaret roken of even wat eten of drinken achter het stuur? Pas op, in Frankrijk krijg je hier gewoon een boete voor.

Wetswijzigingen

Ieder jaar worden in alle landen van de wereld wetswijzigingen doorgevoerd. Je wilt niet voor vervelende verrassingen te komen staan en zeker geen geldboetes oplopen. Check dus elk jaar even opnieuw de wetten en regels voor het autorijden in en rondom je vakantiebestemming.

Internationaal rijbewijs

Dan heb je eindelijk je rijbewijs en dan kom je er op je vakantie achter dat deze niet geldig is in dat land. Let goed op voordat je op vakantie gaat of jouw Nederlands rijbewijs wel geldig is in het vakantieland ter bestemming. Een internationaal rijbewijs kan je aanvragen bij een ANWB-verkooppunt.

Alle verkeersregels vind je in deze link.